Altres edicions / Edició 2012 / Els projectes


Adipu

Primer portal de reserves per a mascotes, servei d’aeroport inclòs.

Adtec Ami
Disseny i construcció d’una màquina per a l’automatització del procés de buidat i neteja de la tripa gruixuda d’animals porcins.

Adtec Ami
Disseny i construcció d’una màquina per a l’automatització del procés d’extracció de la cotna lateral del pernil curat.

App2u
Serveis de desenvolupament de productes i solucions pròpies i consultoria de mobilitat per a empreses. Desenvolupament d’una solució per demanar menjar per emportar en restaurants.

Areté
Empresa social que promou la inserció laboral de persones amb dificultats. Desenvolupament i comercialització d’una taula de cultiu amb fusta reciclada i sostenible.

Auxitroq
Innovador àlbum fotogràfic de paper de cotó que el fotògraf pot personalitzar i dissenyar al seu gust.

Babysitters.003
Agència de cangurs en parla anglesa, que afavoreix l’aprenentage de la llengua anglesa d’una manera amena i amb naturalitat.

Biomassa d’Osona
Plataforma global de venda i gestió de productes i serveis vinculats amb la biomassa, des de la gestió forestal fins al consumidor final.

Biotactex
Peces de roba amb fibra de bambú per satisfer les necessitats de persones amb problemes de pell, regint-se pels reglaments internacionals de l’agricultrura ecològica.

Biwell
Adquisició d’hàbits de vida saludables per part del col•lectiu laboral de les empreses mitjançant la implantació de programes de promoció i prevenció de la salut al lloc de treball.

Blue water treatment
Presentació i comercialització d’un equip portàtil de potabilització d’aigües, capaç de potabilitzar fins a 400 l/h sense aportació d’energia elèctrica ni productes quïmics, només amb sal comuna.

Bon paladar
Empresa de menjars preparats per a col•lectivitats i sense gluten.

Bookty consultoranet
Plataforma per a la vida acadèmica que pretén transformar els campus virtuals en xarxes socials acadèmiques.

Bugaderia La Gleva
Rentat osonitzat: aplicació de l’ozó en els processos de rentat. Sistema de neteja, blanqueig, desinfecció i desodorant més eficaç, que redueix el consum d’energia i aigua i millora l’entorn de treball.

Catuav
Nova línia de negoci basada en l’ús de les petites aeronaus no tripulades que desenvolupa l’empresa per millorar l’eficiència energètica de les granges.

Cau Faluga
Negoci d’hostaleria que recupera un espai emblemàtic de la colònia Rusiñol i que, amb les activitats que s’hi porten a terme tant de restauració com culturals, aporta valor afegit a la hostaleria, al patrimoni històric i cultural de Manlleu i comarca.

Ciberteka
Servei de coaching digital pròxim i de qualitat a empreses i entitats amb un equip multidisciplinar de professionals del sector de la Societat de la Informació i la Comunicació.

Click & come
Solucions web que faciliten la programació en línia d’agendes de visites acompanyat de complements que milloren la interacció amb el client.

Coches artesanales
Transformació de vehicles de combustió interna en elèctrics i fabricació de petites sèries de cotxes elèctrics.

Coolsec
Accessoris per a la bicicleta i l’usuari urbà. Disseny sostenible i compromís social en la fabricació. Nou producte de llançament de seients de bicicletes reversibles, impermeables i refractants.

Couppers
Primera plataforma social de descomptes que crea un nou canal de comunicació per a empreses, per tal que puguin crear campanyes de cupons o de descompte segmentades i llançar-la directament a l’smartphone de l’usuari.

Dielta Gesame
Fabricants de maquinària i accessoris per al cansalader i la indústria càrnia, L’emrpesa ha iniciat un procés de modernització i d’exportació recentment.

Dissub estètica
Aparell reductor de greix corporal mitjançant  ultrasons de baixa freqüència, amb sistema de drenatge per electroporació.

Effitronix
Nou model de gestió fonamentat en la innovació i l’eficiència. MICO24 és un sistema obert capaç de predir i gestionar remotament el manteniment de qualsevol procés continu.

El Prat
Espai d’acompanyament terapèutic a persones que viuen situacions difícils, amb baixa autoestima, amb dificultats en la comunicació, aïllament i dependències. Tot en un entorn rural i en contacte amb la natura com a element terapèutic.

Espais d-fusta
Comerç electrònic d’armaris a mida amb autoconfiguració

Essència rural
Portal web i plataforma tecnològica pròpia que permet treure intermediació i millorar la presència dels allotjaments associats en nous mercats, lligat a una marca de turisme rural amb uns valors associats.

Fisicwell
Apropar l’activitat física saludable i l’entrenador personal al centre de treball amb l’objectiu de disminuir les baixes i l’absentisme per problemes físics menors

Focus - Wine
Servei especialitzat d’informació per al sector del vi. Comercialització de dades a través d’un portal web multilingüe que permet cercar de manera filtrada informació a escala mundial.

Granel
Xarxa d’establiments d’alimentació que promouen la compra responsable i sostenible venent a la menuda productes de proximitat i/o ecològics.

Gustos, menjar de la terra
Nou format de botigues d’autoservei de carn fresca i xarcuteria que apropa els productes tradicionals i autènctics als temps moderns. Màquina dispensadora per vendre fora de l’horari comercial.

Haast
La primera firma d’alta joieria sostenible. Els components de la joia s’obtenen de manera respectuosa amb el medi. Valor afegit basat en l’emoció i la sostenibilitat de les peces.

Imedic plus
Desenvolupament d’una plataforma en línia de serveis orientada a consultoris i centres mèdics privats.

Innomir consulting
Disseny i desenvolupament d’un dispositiu de suport universal, innovador, amb material polímer reciclable injectat, que té com a funció fixar els terminals mòbils a la pica dels automòbils mitjançant un sistema de pinça-endoll.

Innorocket
Plataforma de crowdsourcing per a la indústria. S’hi plantegen reptes concrets de les empreses i s’hi obtenen solucions de la resta d’usuaris. També s’hi poden trobar col.laboradors per a projectes industrials.

Josep Mascarós
Infusions de ratafia i patxaran. Producte nou i original amb propietats digestives i medicinals, que es comercialitza a través de botigues, hostaleria i mercats i fires ecològics.

L’Avenc de Tavertet
Empresa de turisme rural i cultural que inicia un projecte d’ampliació de places d’allotjament i espais per a activitats complementàires.

Low CO2 project
Consultora mediambiental i d’eficiència energètica especialitzada en la petjada de carboni per a una economia més sostenible.

Mapex
Plataforma modular de gestió de la productivitat, qualitat, traçabilitat i manteniment que permet integrar i informatitzar tots el mitjans involucrats en els diferents processos productius.

Meskpa
Un nou concepte d’establiment que combina la venta de pa i pastisseria selecta en la degustació, el servei d’àpats (càtering) i la producció artesana de gelats i orxata.

Montgraf
Gabinet de topografia i projectes de cartografia. Desenvolupament de la marca MontEditorial basada en l’autoedició de mapes excursionistes de nova generació i el concepte senderisme 2.0.

My green box
Exclusiu servei de promoció de marques de cosmètica natural a través de l’enviament de selecció de mostres personalitzades d’acord amb el perfil del client. Model de promoció 2.0.

Nectria
Plataforma que ofereix solucions als problemes de mobilitat personal a través de serveis de mobilitat intermodal, i dóna especial importància a les flotes de vehicles en règim d’ús compartit.

osonateca.com
Primera plataforma gastronòmica 2.0 d’Osona, amb l’objectiu de crear xarxa i comunitat al voltant del món gastronòmic: cercador, agenda, receptari de cuina, promocions i descomptes i presència a les xarxes socials.

Prensoland
Màquina de marcatge automàtica de bigues i plaques de prefabricats de formigó.

Rainsac
Sistema per crear reserves d’aigües sostenibles autosuficients i de baix impacte ambiental que s’abasteix d’aigua de pluja.

Selecció Deseuras
Innovació en la transformació dels purins en energia a través d’una planta de biogàs, i estudi per al tractament de depuració del digestat en plantes pilots amb la finalitat de reduir el nivell del nitrogen.

Signinum
Comercialització d’un paviment continu realitzat amb materials 100% naturals i procedents del reciclatge d’acord amb els paràmetres de l’arquitectura ecològica i la sostenibilitat.

Smart restaurant
Una nova aplicació per a dispositius mòbils que proporciona una nova forma de fer comandes per part del client i d’interactuar amb l’establiment.

Sponeti
Creació, desenvolupament i explotació de diverses xarxes socials segmentades per esport. Actualment amb Padelcommunity i Tenniscomunity.

Stèvia Osona
Producció i venda de productes extrets de la planta estèvia, substitut natural del sucre, procedents d’horts de cultiu propis.

Swimmers
Comunitat en línia innovadora d’apassionats del mar enfocada a la geocerca (geocatxing) submarina que uneix dues aficions, el submarinisme o snorkel i la recerca de tresors.

Termowash system
Fabricació i venda de màquines per a la neteja dels utensilis difícils de cuines, amb la peculiaritat que només gasten 300l. d’aigua cada 45-60 dies.

The store team
S’ocupa de la creació i gestió del comerç electrònic d’empreses, clubs esportius i grups musicals. El client no ha de fer cap inversió i no paga si no ven.

Viefe
Desenvolupament d’un nou procés de fabricació (gràcies a la tecnologia làser i el mecanitzat de control numèric CNC) que ha permés obtenir un nou producte per a la decoració i el moble en general i la creació de la marca VIEFE.